+45 4824 0800kokken@hotelhillerod.dk
daen

Vores kokkeelev Lucas fortæller:

Asparges

Asparges er kendt af egypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien og blev tidligere anvendt som lægeplante.

De indeholder en stor mængde af vitamierne B6, folacin, C-vitamin og er rige på kostfibre men energifattige.

Forskellen på de hvide og grønne asparges er af dyrkningsmæssig art. Hvide asparges får man, når man sætter jord op i bede over aspargesrækken, så de undgår sol. Man “stikker” de opgroede aspargesskud ned i jorden i bedet. De hvide asparges er klar når de bryder gennem jorden.

Grønne asparges lader man vokse frit direkte op i sollyset. De får ved lysets og solens påvirkning den grønne farve og dermed et større vitaminindhold end de hvide.

I denne måned er der grønne asparges på vores a la carte kort og d. 06. maj holder vi aspargesaften med 4-retters menu.

Velbekomme og velkommen i min restaurant