+45 4824 0800kokken@hotelhillerod.dk
daen

Vores kokkeelev Magnus fortæller:

LAM

I denne måned vil jeg gerne fortælle lidt om lam. På menukortet i december laver vi en duet af lam. Lammet har vi fået fra Mangholm øko gård og vi elever har været med til at patere hele dyret! I løbet af måneden kommer vi til at køre udskæringer fra hele lammet, så retten vil variere løbende

Lammekød har samme farve som kalvekød, men er noget federe. Lammet skal slagtes inden det bliver 12 måneder gammelt. Efter 12 uge kaldes det ikke for lam mere, da den ville udvikle nogle hormoner, og derved frembringe denne såkaldte ”uldsmag” som mange forbinder med lam!

 

OM MANGHOLM

Mangholm er et økologisk landbrug, der ligger i Nordsjælland ved Hillerød, mellem Tulstrup og Alsønderup. Gården drives nænsomt på naturens præmisser ved hjælp af ældre driftsformer, med oprindelige husdyrracer og gamle kornsorter. Gården kan besøges i weekenden og i deres gårdbutik sælger de deres egne produkter og andre lokale varer.

Velbekomme og velkommen i min restaurant